Company banner
line whiteline

ONS BEDRIJF

Courier iQ is een onafhankelijk opererend logistiek IT Platform dat hoge niveaus van veiligheid, vertrouwelijkheid en operationele procedures hanteert. De focus ligt op oplossingen gericht op de eindconsument en de lokale koeriers op het gebied van het versturen en ontvangen van pakketten. Waarom de eindconsument? Omdat de consument uiteindelijk beslist of een pakket goed wordt geleverd. Courier iQ biedt een platform gebaseerd op technologie aan Logistieke & Transport bedrijven waarmee zij de juiste partner aandragen voor het uitbesteden van de First & Last Mile levering van pakketten. Dit concept wordt ook wel een Cross Chain Control Centre (4C) genoemd.

Cross Chain Control Center (volgens SenterNovem)

Een revolutionaire nieuwe stap in logistiek management

Een Cross Chain Control Center (4-C) is een regiecenter van waaruit meerdere supply chains gezamenlijk gecoƶrdineerd en geregisseerd worden met behulp van de modernste technologie, geavanceerde software concepten en supply chain professionals; niet alleen met betrekking tot fysieke goederenstromen, maar ook informatie en financiƫle stromen, zoals forecasting, financial engineering en datamanagement.

Een gezamenlijke aansturing en bundeling van informatie- en goederenstromen van meerdere supply chains in een 4-C leidt tot een beter overzicht en betere afstemming van activiteiten met besparingen in supply chain kosten, een lagere druk op het milieu, nieuwe bedrijvigheid met meer (lokale) werkgelegenheid en een grotere aantrekkingskracht voor buitenlandse bedrijven.

Juist het MKB/ de KMO's kunnen ondanks gebrek aan schaalgrootte binnen een 4-C profiteren van de nieuwste modellen en technieken en excellente besturing en uitvoering van de supply chain.

Courier iQ biedt een Community voor de relevante stakeholders binnen de First & Last Mile levering in de Benelux (Logistieke & Transport bedrijven, lokale koeriers, lokale handelszaken, Gemeenten, etc.). De logistieke experts van Courier iQ vertolken de rol van Community manager binnen het platform en netwerk, en zijn verantwoordelijk voor strikte data vertrouwelijkheid, contract management, administratie, klantenservice, facturatie en coordinatie tussen de deelnemende partners.

Courier iQ is een onafhankelijk platform waar geen enkele individuele stakeholder een dominante positie verkrijgt, maar waar alle deelnemende partners de unieke opportuniteit krijgen om samen te werken met gerelateerde klanten, opdrachtgevers en partners op een professionele en vertrouwelijke basis, waarbij het Mededingingsrecht wordt gerespecteerd. Contracten zijn standaard, data is geanonimiseerd en de werking van Courier iQ voldoet aan alle betreffende Europese en lokale wetgeving.

WIST U DAT ?

van alle leveringen op de weg plaatsvinden binnen een radius van